Årets talare!

Föreläsare som tänker, utvecklar och förbättrar kvalitetssäkring

16 november! Spika datumet idag för att inte missa årets evenemang.

Anmäl dig idag »

Anna Almén

Anna Almén

Head of Engineering på Bambora

Under de senaste tio åren har Anna fokuserat på kvalitetssäkring och utveckling av strategier och verktyg för att förbättra detta område och för att integrera det i utvecklingsprocessen genom att implementera kulturen runt kontinuerlig leverans. Med sin breda bakgrund som utvecklare, produktchef och testledare kan hon anta en holistisk vy över hela kedjan att skapa affärsnytta.

Jagannath Tammeleth

Jagannath Tammeleth

Snow Software

Jagannath (”Jagge”) arbetar som strateg och coach med brinnande intresse för att förbättra organisationer och team. Förutom arbetet med utvecklingsteam och grupputveckling fokuserar han på coachande i ledarskap och företagskultur. Vid sidan av jobbar han med att anordna konferenser och event, skriva, föreläsa och utbilda inom dessa områden.

Jakob Alander

Jakob Alander

Technical Tester ADDQ

Jakob är en teknisk testare på AddQ som brinner för att test ska användas lika mycket för att öka produktiviteten som för att bygga in rätt kvalitet i produkten. Genom att coacha teamet i hur man testar på rätt sätt och i rätt tid vill Jakob ändra synen på test från ett nödvändigt ont till något som teamet känner stolthet över. Med en bakgrund på Spotify jobbar han dessutom för att förändra det dagliga arbetet till att bli agilt, på riktigt.

James Bach

James Bach

Consulting Software Tester på Satisfice Inc

James Bach is co-author of Lessons Learned in Software Testing and author of Secrets of a Buccaneer-Scholar. From his start as a video game programmer thirty years ago, and through various stints as a working test manager in the 90’s, he has taken a humanist and general systems approach to technical work. He was the first to popularize the practice of exploratory testing, and created the first class dedicated to it in 1996. From this came the Rapid Software Testing methodology, which he teaches around the world, today.

Joakim Holm

Joakim Manding Holm

Förbättringskonsult på Adaptiv

Joakim är medgrundare och konsult på Adaptiv med en passion för utveckling och förbättring av mjukvara, människor och organisationer. Joakim är en av Sveriges mest erfarna experter på agila metoder, men har även stort intresse för Lean, systemtänkande samt coachning av individer och grupper. Han är familjefar, gillar träning och piano. Joakim är författare till boken Värdefokuserande teamarbetssätt och som Den bloggande terriern skriver han huvudsakligen om ledarskap och organisationer.

Johan Bergström

Johan Bergström

Senior Test Consultant and xBTM teacher på ADDQ

Johan har gedigen erfarenhet från främst bank och finans men även från branscher såsom handel, reklam, myndigheter, tidningar och tryckeri. Han har också ett brinnande intresse för användbarhet och har jobbat mycket med utforskande tester samt flertalet metoder och arbetssätt för att uppnå bästa resultat i tidspressade situationer.

Johan Göthe

Johan Göthe

EVRY AB Financial Services Custom Solutions

Johan brinner för att förädla processer och arbetssätt. Han har en fast övertygelse om att tydlighet ger en enklare vardag och de senaste åren har stor del av hans fokus legat på att optimera utvecklingsprocessen från krav, utveckling och test till leverans. Johan jobbar just nu som kravledare i ett större IT-projekt där man praktiserar de processer som jobbats fram av EVRY Financial Services Custom Solutions.

Kennet Osbjer

Kennet Osbjer

VD på ADDQ

Kennet har en lång och gedigen kunskap och erfarenhet av test och kvalitetssäkring i såväl äldre som de mer nya agila metoderna. Kennets förmåga att anpassa sig till situationen och se till kundnyttan i första hand gör att han passar som testledare i projekt där förutsättningarna och förväntningarna är otydliga. Genom åren har Kennet haft ett antal roller både som konsult och internt inom kvalitetsområdet.

Liza Ivinskaia

Liza Ivinskaia

Test Leader at Tre Sverige

Liza har jobbat med test i många år,  i olika testprojekt, både operativa och i linjen. Under senaste tiden har hon jobbat mycket med att förbättra olika förutsättningar för test så att det skulle kunna utföras snabbare och med bättre kvalitet. Hon är intresserad av alla aspekter inom test men mest av allt – hur blir man färdig med det och hur man engagerar andra i det.

Morgan Ahlström

Morgan Ahlström

Lean & Agile Coach at Inceptive

Morgan Ahlström kombinerar kunskap från ett flertal olika roller med många olika branscher till en erfarenhetsbank som hjälper honom att hitta nya lösningar på kundernas utmaningar. Med ett starkt intresse för agila metoder som sträcker sig 15 år bakåt i tiden har han hjälpt många av våra mer namnkunniga företag. Idag arbetar Morgan i huvudsak som lean/agil coach och hjälper individer, team och organisationer på deras resa mot mer lättrörliga arbetssätt.

Raj Subramanian

Raj Subramanian

CSG Ascendon

Raj Subramanian, a former developer for a payroll processing company, moved to testing to focus on his passion. Raj currently works as a senior automation engineer for a company which provides digital content management services. He actively contributes to the testing community by speaking at conferences, writing articles, blogging, and being directly involved in various testing-related activities.

Teo Härén

Teo Härén

Keynote Speaker

Teo Härén är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Han har fått pris som en av Sveriges mest inspirerande personer. Han brinner för ämnen som berör kreativitet, idéer, innovation, effektivitet och den nya teknikens möjligheter. Utifrån sin bok ”Härarbete – Att arbeta där du gör det bäst” beskriver Teo de nya möjligheterna all den nya tekniken ger oss i vårt arbetsliv och privatliv. Hans föreläsning är både inspirerande men också till viss del provocerande. Detta för att få publiken att reflektera över sin egen situation och självinsikt. Åhörarna bjuds även på flera aha- upplevelser och flera tankeväckande exempel.

Torbjörn Ryber

Torbjörn Ryber

Fearless Consulting

Entusiastisk problemlösare med känsla för det visuella. Ständigt nyfiken snabbläsare som frossar i den senaste facklitteraturen. Socialt kompetent mångsysslare som gillar samspelet mellan människa, teknik och arbetssätt. Med målsättning att bygga system som användarna älskar att använda.

Du Själv

Du Själv

Öppet för dig som vill att ta upp valfritt ämne att prata och diskutera kring. Passa på att ta tillfället i akt att skapa en diskussion för att få ta del av andras kunskap och efarenheter eller själv berätta om något som du tror andra skulle ha nytta av! Vi kommer att ha 2 st slottar på förmiddagen och 2 st slottar på eftermiddagen med samma tema som under hela dagen framtidens kompetenser, framtidens tekniker och transformering. Dessa är fritt fram att fylla och det är först till kvarn som gäller. Det finns ingen förutbestämd agenda utan den skapas på plats av deltagarna. Du behöver inte kunna ämnet utan du kanske bara har en mängd frågeställningar kring det. Dock är det du som tar upp ämnet som styr samtalet. Vet du redan nu med dig att du skulle vilja prata om något så hör gärna av dig till oss om vilket ämne.

Anmäl dig idag » Läs om årets program »